image description

Om oss och vår historia.

Majonnäsfabriken Skåne Finkost grundades i Malmö 1937, av en man från Österrike vid namn Karl Ambrosius. På samma recept och ända sedan dess har vi producerat äkta restaurang- och fiskhandlar majonnäs gjord på de finaste råvaror. Med tiden har vi växt både på bredden och tvären och adderat nya produkter i vårt sortiment. Idag producerar vi inte bara fantastisk majonnäs utan även senap, sås och dressing.

Majonnäsfabriken Skåne Finkost grundades i Malmö 1937, av en Österrikare vid namn Karl Ambrosius.

Karl flyttade sedermera till Partille och drev där företaget tills han 1956 sålde verksamheten till Erik Eklund. Vid tidpunkten av försäljningen producerades det ca 300-350kg majonnäs per vecka och produktionslokalen låg i botten på en villa i Björndammen.

Efter att Erik Eklund tagit över verksamheten flyttade han den 1958 till Baggeliden i Sävedalen. Där bedrevs verksamheten vidare ända tills 1993 då det bar av till nya moderna lokaler i Brodalens Industriområde i Partille, där vi fortfarande finns kvar.

Efter 60 år som familjeföretag såldes bolaget 2016 till Örneborgs Delikatesser i Kungsbacka. Örneborgs Delikatesser och nu även Majonnäsfabriken Skåne Finkost ingår i koncernen Nordic Food Group.

Genom åren har företaget utvecklats till en kvalificerad och kunnig livsmedelsproducent med flexibel verksamhet. Idag produceras det ca 100 ton majonnäs, senap och sås varje vecka.

Skåne Finkost erbjuder ett brett sortiment inom de kategorier vi verkar och du hittar våra produkter i matbutiker, restauranger, gatukök, hamburgerkedjor, bensinstationer och på många andra ställen.

Sedan några år har vi haft en bra tillväxt och vår ambition och vilja är att bygga vidare och fortsatt skapa tillväxt genom utvecklat samarbete med våra koncernkollegor, engagerade medarbetare, ny teknik, bra produkter och bra kunderbjudanden.